Over mij

Ik ben Ilonka van Gog (51), moeder, partner, ondernemer, resonantie-therapeut en docent.
Ik werk met de zachte kracht van klank.
Voordat ik mijn passie vond, deed ik vaak wat anderen van me verwachtten.
Nu begrijp ik hoe ik bij mezelf kan blijven door mijn eigen waarheid te voelen.
Klank heeft me hierbij geholpen, om de ruis in en om mij heen te transformeren.
Waardoor er ruimte overbleef om mezelf te zijn.

Wat mijn verhaal is?

Bergen was liggen te wachten. Werkkleren van mijn man, sportkleren van mijn zoon en vooral veel kleren van mijn dochter. De badkamer die nog schoon moet. Elke avond weer verzinnen wat de pot schaft. De administratie voor het bedrijf van mijn man in orde maken. En dan ook nog eens exclusieve handgemaakte gordijnen maken voor mijn baas. Het gezin draaiende houden, dag na dag. Ik hou van ze met heel mijn hart. Maar op een dag wist ik, zo kan het niet langer.

Want wie was ik nog in dit verhaal? Ik kwam erachter dat ik altijd anderen voorop zette en dat mijn zelfvertrouwen niet zo best was. Ik heb het niet altijd makkelijk gehad. Op vijfjarige leeftijd verloor ik door een ongeluk mijn oog en ik heb altijd het gevoel gehad dat dat mijn schuld was. Kortom, er moest flink gewerkt worden om opnieuw te geloven in mezelf. 

Via via kwam ik in contact met Peter (Gouw) en zijn methode Ohmpunctuur. De energie die ik voelde na de behandeling gaf me vleugels. Ik wist: dit ga ik leren, dit is mijn pad. Na de behandelingen vervolgde ik mijn weg bij Ohmpunctuur met de module intuïtieve ontwikkeling en zelfpreventie. Ik leerde hoe ik zelf mijn energie in balans kon houden.

Voor het eerst maakte ik tijd voor mezelf vrij. Ik las en ik leerde. Zonder schuldgevoel. Ineens kon de was ook later. Net zoals alle andere dingen die ik mezelf had opgelegd. In het begin voelde dat onwennig. M’n gedachten schoten nog heen en weer, omdat je jezelf ervan hebt overtuigd dat dat niet hoort. Maar ik leerde doorzetten en ik maakte een grote ontwikkeling door. Mijn zelfvertrouwen groeide, samen met het gevoel dat ik er mag zijn. Met alles wat ik ben. Uiteindelijk lukte het me zelfs om thuis geheel te ontspannen, in de chaos van het gezinsleven. Het voelde heerlijk om die tijd echt te nemen voor mezelf. Ik werd er vrolijk van!

Klank brengt me rust in mijn hoofd, waardoor ik mijn rol en die van een ander in situaties beter kan inzien. Het helpt me telkens weer om die balans te vinden, voor mij en mijn gezin. De geometrie van de klank blijft in beweging, net zoals wij en het universum.

Ik kwam er tijdens mijn proces ook achter dat als ik in balans ben, dat dat thuis direct effect heeft. Dan loopt alles lekker. Ik sta te dansen achter het keukenblok en iedereen komt al met een lach binnen. Maar zit ik zelf niet goed in m’n vel, dan reageren mijn man en kinderen ook niet lekker op me en verloopt de dag een stuk ongemakkelijker. Het lontje is kort, niemand hoort goed wat er écht gezegd wordt, er ontstaat verwarring en ploft het lontje soms om niks… Maar nu weet ik, dan is het weer tijd voor mezelf en de resonantie.

Wat deze methode voor mij heeft betekend en hoe mijn bewustzijn is veranderd, dat is bijna niet te beschrijven. Mijn leven is 180 graden gedraaid. Het is echt mogelijk om tijd voor jezelf te maken. Sterker nog, het hele gezin profiteert ervan. Klank daagt me uit mee te bewegen, te blijven leren, kwaliteit neer te zetten en het hoogst haalbare uit mezelf én anderen te halen.

Mijn drijfveer is het zorgen voor een fijne plek, een warm nest voor iedereen die hier binnenkomt, maar speciaal voor de kinderen (inmiddels met aanhang) en voor mijn partner. Hij werkt hard, maar hier kan hij op adem komen en weten we dat we elkaar in alle situaties kunnen opvangen.

Bij de kinderen is er het vertrouwen om alles met ons te delen en dat niks gek is om te vragen. We kunnen huilen en lachen met elkaar, en iedereen mag er zijn. Soms is een knuffel al genoeg.

En loopt één van ons even uit de maat, dan weten we elkaar toch elke keer weer te vinden. Het is de onvoorwaardelijke liefde die ik voel voor mijn gezin. En dit gun ik iedereen.  

 Dit vind ik belangrijk in het leven. 

Liefde

De meest krachtige
energie die ik ken. 

Eerlijkheid

Eerlijk naar elkaar zijn
geeft me rust.

Verbinding

In verbinding met jezelf
vind je antwoorden. 

Gezondheid

Gezondheid in lijf, geest en ziel is onbetaalbaar. 

Mijn missie en visie voor Love in Sound.

Ik wil graag een bewuster dagelijks leven creëren voor moeders waar aandacht voor elkaar en vitaliteit de boventoon voert, zodat ‘thuis’ een liefdevolle plek en veilige haven is voor iedereen in het gezin.

- Mijn Visie

Mijn missie is vooral moeders en kinderen laten ervaren dat het laten vallen van alle ballen iets positiefs is. Door de zuiverheid van klank en resonantie leer ik hen te voelen dat quality time voor jezelf geen luxe is, maar een noodzaak. Door het delen van intuïtieve kennis leren ze dit toe te passen, om ook dichtbij zichzelf te blijven in het drukke dagelijkse leven dat ze leiden. Ik gun hen de omslag van druk en moe, naar rust in zichzelf, aandacht voor elkaar en een gevoel van vitaliteit.

- Mijn Missie

Ook behoefte aan rust, aandacht en meer energie?

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat