Werkwijze

De methode waarmee ik werk is de resonantietherapie Ohmpunctuur.
Het is een zachte manier van werken, die als zeer prettig wordt ervaren.
De basis ligt in de werkingskracht van muziek.
Ohmpunctuur brengt de oude kennis van Chinese acupunctuur,
Tibetaanse sound healing
en de esoterische chakra-psychologie samen in een methode die past bij deze tijd.

De methode Ohmpunctuur.

Dat klank en trilling helend werkt, is al duizenden jaren bekend in vele culturen. Ook de huidige wetenschap doet veel onderzoek naar dit gegeven. Nog dichter bij huis, we weten allemaal hoe muziek ons kan laten voelen. Het is duidelijk, muziek heeft effect.

De trillingen van de ohmklank zijn dan ook voor iedereen. Er wordt gezegd dat dit de klank is waaruit alles is ontstaan en dat elke ziel deze klank herkent. Hoe jong of oud je ook bent en wat je verhaal ook is, Ohmpunctuur zorgt voor balans in energie.

Hoe werkt ‘t?

We bestaan uit meer dan alleen een lichaam. We hebben naast ons lijf namelijk ook nog te maken met onze gedachten, gevoelens en het energieveld dat om ons heen hangt. De vier lagen van ons systeem: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Hiermee wisselen we allemaal continu energie uit met onze omgeving.

Als je te maken hebt met langdurige stress of een nare ervaring, dan gaat dit letterlijk ergens vastzitten in ons systeem. Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt of waardoor je die continue druk ervaart, dat bepaalt waar de blokkade zich vastbijt. En hoe langer je ermee blijft lopen, hoe vaster het gaat zitten. Het zorgt ervoor dat je energie niet meer stroomt en je klachten ontwikkelt.

Op het moment dat je problemen in het leven ervaart, hardnekkige gedragspatronen of gezondheidsklachten, dan zit de blokkade al muurvast. Om het probleem op te kunnen lossen, moeten we verder kijken dan het behandelen van de symptomen. Zoals aspirine ook niet de oorzaak van hoofdpijn wegneemt. Door resonantie komt de blokkade in je systeem en het bijbehorende thema aan het licht om opgelost te kunnen worden. De oorspong van de klacht wordt aangepakt. Resonantie ruimt op en vult op. Je wordt op alle lagen gezuiverd en geheeld. Vertaald naar het dagelijks leven voel je je opgeruimd, verbonden, rustig en opgeladen. Je kunt de wereld weer aan.

Zuivere klanken en resonantie.

Het materiaal dat ik hiervoor gebruik zijn stemvorken, klankschalen, gongs en de Ohmpunctuur klanktafel. Alle instrumenten hebben hun eigen frequentie, maar zijn allemaal op elkaar afgestemd. Door gebruik op of rondom het lichaam, worden deze verbonden met dezelfde frequenties in ons systeem. Het water in ons lichaam, meer dan 70 procent, is een perfecte geleider. De trillingen bereiken ons zo op alle lagen. Het maken van de verbinding met die frequenties gaat geleidelijk en doe ik stap voor stap. Je komt op jouw tijd tot jouw kern, zodat je in jouw eigen klankkleur weer jezelf kan zijn.

 De basis van Ohmpunctuur. 

De Klanktafel

De tafel waarop je ligt tijdens de behandeling is een geometrische klanktafel waar aan de onderkant 51 snaren zijn aangebracht, die zijn afgestemd op de juiste toon. Tijdens het bespelen ervan hoor je de diverse klanken, hun aangename invloed verspreidt zich door het lichaam. De boventonen die rijk vertegenwoordigd zijn, hebben een rustgevende werking op lichaam, ziel en geest. Het geeft een diep gevoel van eenheid en vrede in jezelf. De aanvulling van de klanktafel in de behandeling zorgt voor een zeer bijzondere reis in klank.

Oprichter

Deze methode is jaren geleden ontwikkeld door Peter J. Gouw van Ohmpunctuur Academy | Resonantie Opleidingen in Apeldoorn. Door de geometrie van de klank blijft, net zoals wij en het universum, ook deze manier van werken continu in beweging. Ik volg de veranderingen uiteraard op de voet en ben daardoor altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen in resonantietherapie. 

Wat zeggen anderen over deze methode?

Mijn allereerste ervaring bij Ilonka was mind-blowing en zette me meteen met beide benen op de grond. 
In samenwerking met de klanken heeft Ilonka mij schoongemaakt, met als resultaat dat er weer ruimte in mijn lichaam is voor mezelf, en vertrouwen om mezelf te zijn. En daar ben ik Ilonka kei dankbaar voor.

- Madelon

“Ilonka heeft me helemaal gereinigd, waardoor het beetje energie wat ik nu heb, in ieder geval weer kan stromen. Ik voel me steeds beter en krijg weer meer energie. De behandeling met de stemvorken en massage met klankschalen was niet alleen noodzakelijk, maar ook heel leuk en ontspannend.

- Marieke

De klanktherapie, waarbij de klankschalen samenwerken met Ilonka’s energieke en warme handen, bracht me, voor het eerst sinds drie jaar, volledig tot rust.
Vooral de klanken in mijn oren waren in één woord geweldig; ik had echt even geen enkele gedachte in mijn hoofd!

- Jane

“Ilonka creëert de juiste sfeer om je te laten praten over je persoonlijke gedachten en je hart te kunnen openen. Alle klanken en de massage afgestemd op mij, gaven me een gevoel van vrede, liefde en warmte. Na twee sessies voelde ik ook fysiek verbetering. Mijn krampen waren helemaal weg.

- Larissa

Ook behoefte aan rust, aandacht en meer energie?

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat